Vizsgálati kérőlapunk letöltésért
Analitikai vizsgálati
Új telefonszámunk: 30/392 4192 |
isztelt Megrendelőink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a a Seqomics Kft. Állategészségügyi- és Élelmiszerbiztonsági Laboratóriumai felkészültek a koronavírus kapcsán kialakult válsághelyzet kezelésére.
Létrehoztuk azokat a szükséges munka-és egészségvédelmi intézkedéseket, melyekkel továbbra is biztosítani tudjuk a megrendelések teljesítését.
Bármilyen változás esetén, honlapunkon- és facebook oldalunkon tájékoztatni fogjuk kedves megrendelőinket.
Kérjük, kövessék figyelemmel oldalunkat.
Köszönettel: Zsíros Szilvia laboratóriumvezetők
A SEQOMICS Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriuma a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH)
által akkreditált vizsgáló laboratórium (akkreditációs szám: NAH-1-1765/2018), valamint a
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által engedélyezett laboratórium (nyilvántartási száma:72/2014/Lab/NÉbiH).
Akkreditálási okirat
Részletező okirat a NAH-1-1765/2018 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz
Elérhetőség:
SEQOMICS Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriuma
6782 Mórahalom Vállalkozók útja 7.
Telefon: +36-30/392-4192
e-mail: foodsafety[at]seqomics.hu
www.seqomics.hu/ebl
A SEQOMICS Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriuma vállalja:
- élelmiszerek, élelmiszer-nyersanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, technológiai segédanyagok, félkész és késztermékek, környezeti minták mikrobiológiai vizsgálatát,
- ivóvíz, ásványvíz, élelmiszerek gyártásánál felhasznált víz, használati melegvíz, medencés fürdők vize, valamint hűtőtornyok vizének mikrobiológiai vizsgálatát,
- a vizsgálatokhoz szükséges minták akkreditált mintavételezését, valamint laboratóriumba való szállítását.
Akkreditált mikrobiológiai vizsgálataink:
Élelmiszerek és alapanyagaik, takarmányok és alapanyagaik, higiéniai minták:
- Összes mikrobaszám
- Penész- és élesztőgombaszám
- Enterobaktériumok száma
- Coliform baktériumok száma
- Escherichia coli szám
- Salmonella-fajok jelenlét/hiány kimutatás
- Listeria monocytogenes jelenlét/hiány kimutatás
- Listeria monocytogenes szám
- Campylobacter spp. kimutatás
- Clostridium perfringens szám
- Anaerob szulfitredukáló baktériumok száma
- Bacillus cereus szám
- Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma
- Mezofil tejsavbaktériumok száma
- Pseudomonas aeruginosa szám (húsok és húsalapú élelmiszerek)
- Enterococcus szám (húsok és húsalapú élelmiszerek)
DNS alapú GYORS vizsgálati módszerek:
- Listeria monocytogenes kimutatása Real-time PCR technikával
- Salmonella spp. jelenlétének kimutatása dúsítással
Víz (ivóvíz, használati melegvíz, medencés fürdők vize, hűtőtornyok):
- Legionella szám
Víz (ásványvíz, ivóvíz, itatóvíz, szénsavas ivóvíz, szikvíz):
- Telepszám meghatározása 22 és 37 °C-on
- Coliform szám
- Escherichia coli szám
- Pseudomonas aeruginosa szám
- Szulfitredukáló anaerobok (clostridiumok) spóraszáma
- Enterococcus szám
Béltartalom, csizmatampon, csibehulla:
- Salmonella spp. jelenlétének kimutatása dúsítással, szerotipizálása
Egyéb vizsgálatok: *
- Ismeretlen mikroorganizmusok DNS alapú meghatározása (PCR + szekvenálás)
- Fajalapú azonosítás (sertés, ló, baromfi)
- Tápérték vizsgálatok (zsír, telített zsírsavak, cukor, keményítő, szénhidrát, fehérje, só nátrium alapon, rost, energiatartalom)
- Nyersfehérje, nyerszsír
- Peszticid vizsgálatok
- Challenge tesztek
- Vízaktivitás mérés
- pH mérés
- Szárazanyag/nedvességtartalom meghatározás
- Hamutartalom meghatározás
- Homoktartalom meghatározás
- Sikértartalom (nedves sikér), savfok, peroxid szám, illóolaj tartalom meghatározás
- Mikotoxin vizsgálatok (DON, F2, T2, Ochratoxin, aflatoxin, stb.)
- Nehézfém tartalom meghatározás
- Allergén kimutatás
- Glutén (gliadin)
- Összes színérték (ASTA) vizsgálat
- Érzékszervi /organoleptikus/ vizsgálat (leíró és/vagy pontozásos)
*együttműködő laboratórium bevonásával vagy NAH által nem akkreditáltan végzett vizsgálatok
Minőségirányítási rendszer
A SEQOMICS Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriumában működő minőségirányítási rendszer megfelel az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabvány követelményeinek.